Det summe(de) af sommer

Det summer af sommer i Roskilde!

Det summer af sommer – sommerudsmykning i Roskildes gader!

Nu er det endelig sommer og byen summer af liv… kig forbi Stændertorvet og se vores Tour de France køer på sommereng eller gå en tur gennem Skomagergade og se byens smukke blomsterudsmykning.

Fra midten af uge 23 kan du næsten fornemme duften af sommer i Skomagergade når Roskilde Handel påbegynder ophængning af flotte blomsterkugler i gågaden.

‘Vi har længe ønsket noget helt særligt at komme til Roskilde efter – også om sommeren,’ udtaler citymanager Henrik Reisby. ‘Og vi har sådan glædet os til endelig at få pyntet op i gaderne i forsøget på at skabe en særlig sommerstemning. Hele Skomagergade bliver pyntet med flotte blomsterkugler i smukke farver der vil hænge i wirerne, der i julen også pyntes af byens julebelysning.’

Sammen om et vildere Roskilde

Miljøministeren har igangsat kampagnen: ’Sammen om et VILDERE Danmark’, som skal motivere og inspirere i kampen for mere vild natur. Som en del af kampagnen dyster 92 af landets 98 kommuner om at blive Danmarks VILDESTE kommune, og Roskilde er en af dem. Her gælder det om at gøre noget VILDT for naturen i kommunen.

‘Derfor gik vi i tænkeboks for at finde ud af hvad Roskilde Handel kunne gøre for at bidrage med mere ‘natur’ ind til bymidten..? Ideen har ligget på bordet i længere tid og er egentlig tænkt som en optakt til næste års Tour de France, der har sin afgang fra Roskilde på 2. etape. Og da Roskilde Kommune tilmeldte sig konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune kunne vi støtte op ved at pynte flot op med vilde blomster i byen. Blomsterne er nøje udvalgt, så det er blomster som insekter og bier ville elske at sværme om. Selvom blomsterne i gågaden ikke er ægte, håber vi at det giver gæster i byen en bevidsthed om at passe på naturen’ forklarer Henrik Reisby.

Blomsterne kommer til at hænge i gågaden fra midten af juni og frem til og med august – og næste år er det håbet at kunne udvide udsmykningen, så vi også kan få Algade med.

‘Vi ville så gerne have haft alle gader og sivegader med i år – men det er en bekostelig affære at få produceret blomsterne, så vi blev nødt til at vælge hvor vi i år kunne få mest for pengene. Derfor er det Skomagergade der bliver pyntet. Da vi startede med planlægningen af udsmykning vidste vi heller hvad der kunne lade sig gøre, når nu Tour de France feltet kommer ned af Algade. Vi skulle helst ikke risikere at hænge noget op der så var i vejen på dagen for løbet,’ siger Henrik Reisby.

Udsmykningen er blevet til med støtte fra Roskilde Kommunes Udvalg for Vækst, Erhverv & Globalisering (UVEG). ‘Det er et enormt løft af projektet at UVEG valgte at støtte op om udsmykningen med midler fra udvalget, og det er virkelig et tilsagn om at udvalget prioriterer detailhandlen og midtbyen,’ afslutter Henrik Reisby.

 

 

 

 

 

Gavekort Roskilde Handel ikon Gavekort - til en du holder af! Med et gavekort til Roskilde Handel er det nemt at handle i mange af vores medlemsbutikker - køb dit gavekort her...